educaţie prin joc, artă, meşteşug şi natură

Grupa MAMA,TATA & COPILULCopiii mici împreună cu unul dintre părinţi au ocazia de a se întâlni şi, însoţiţi de o educatoare cu experienţă în pedagogia Waldorf, să desfăşoare activităţi împreună.

Jocul liber, în care copiii se descoperă pe sine, pe ceilalţi şi mediul în care se află, este stimulat prin materialele naturale puse la dispoziţia copiilor, jucăriile multifuncţionale (şnururi, pânze, bucăţi de lemne…) şi prin activitatea părinţilor. Acestia susţin procesul imitaţiei, specific acestei etape de dezvoltare, desfăşurând activităţi practice, gospodăreşti şi artistice în prezenţa sau chiar împreună cu copiii. Programul are o structură repetitivă, ritmică, ce favorizeaza dezvoltarea sentimentului de siguranţă, obişnuinţelor sănătoase şi voinţei. Din el fac parte şi activităţi de mişcare, de dezvoltare a limbajului şi muzicalităţii (cântece şi poezii însoţite de gesturi, teatru de masă, povesti,…) şi jocuri corporale părinte-copil. Temele abordate în activităţi au directă legătură cu specificul fiecărei perioade din an, cu procesele care au loc în natură şi tradiţiile legate de acestea.

Părinţii au ocazia de a face parte dintr-o comunitate de familii cu preocupări şi principii comune, de a crea împreună un spaţiu sufletesc fără grabă şi ambiţii în care copiii să se simtă ocrotiţi şi stimulaţi în evoluţia lor. Întrebările despre provocarile de zi cu zi, despre aspecte ce ţin de dezvoltarea copilului, rolul anumitor activităţi şi principiile pedagogiei Waldorf sunt abordate în întâlniri doar cu părintii.

CUI SE ADRESEAZĂ?

Părinţilor şi copiilor între 1 şi 3 ani

COORDONATOR:

Cipriana Şerbu

INFORMAŢII ŞI ÎNSCRIERI:

e-mail – waldorfneaos@gmail.com

tel. – 0742218651

Reclame

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: