educaţie prin joc, artă, meşteşug şi natură

Dragi prieteni, fundal7

Cu mare bucurie va invitam in ultimul weekend din martie, 28 – 30 martie, in Brasov, la simpozionul cu tema:

ACTIVITATEA ARTISTICA – suport in dezvoltarea vointei, simtirii si gandirii

Activitatile artistice sunt instrumente cu ajutorul carora se poate actiona asupra ansamblului fiintei umane. In scoala Waldorf, arta nu este practicata pentru produsele finite ce rezulta de pe urma ei, ci datorita calitatilor formative pe care le are si sprijinului pe care il ofera in evolutia omului.

Simpozionul cuprinde o serie de trei conferintele ce ne vor pregati si ne vor ajuta sa constientizam procesele pe care exersarea artistica le stimuleaza in noi iar in cadrul atelierelor vom experimenta felul specific in care poate actiona fiecare domeniu artistic asupra noastra (muzica, desen alb-negru, pictura, modelaj si desenul formelor).

PROGRAM:

VINERI

17.30 – 19.00     Parte ritmica, CONFERINTA “Activitatea artistica – suport in dezvoltarea vointei, simtirii si gandirii” (partea I)

19.15 – 20.45     (grupa A) Modelaj; (grupa B) Muzica

SAMBATA

09.00 – 10.30     Parte ritmica, CONFERINTA “Activitatea artistica – suport in dezvoltarea vointei, simtirii si gandirii” (partea II)

10.45 – 12.15     (A) Pictura; (B) Desenul formelor

12.15 – 14.30     Pauza de pranz

14.30 – 16.00     (A) Desen alb-negru; (B) Modelaj

16.15 – 17.45     (A) Muzica; (B) Desen alb-negru

DUMINICA

09.00 – 10.30     Parte ritmica, CONFERINTA “Activitatea artistica – suport in dezvoltarea vointei, simtirii si gandirii” (partea III)

10.45 – 12.15     (A) Desenul formelor; (B) Pictura

12.30 – 13.30     Retrospectiva

 

DOCENTI:

Mirela Tatoli – pictura, desen alb-negru

Alina Serbu – conferinte, modelaj, desenul formelor

Cipriana Serbu – parte ritmica, muzica

MIRELA TATOLI este unul dintre dintre primii profesori Waldorf din Romania. A absolvit Institutul de Arte Plastice si face parte din prima promotie de absolventi ai Seminarului Waldorf. A lucrat ca invatator-diriginte si profesor de arte plastice (desen, pictura, modelaj, sculptura in lemn), ca formator in cadrul Colegiului Universitar de Institutori Waldorf din Bucuresti iar in prezent este mentor al Scolii Libere Waldorf din Bucuresti.

ALINA SERBU a lucrat timp de 20 de ani ca cercetator al Institutului de Istoria Artei din cadrul Academiei Romane. A absolvit Seminarul Waldorf si Colegiul Universitar de Institutori Waldorf din Bucuresti, a predat istoria artei, pictura si modelaj la Liceul Waldorf din Bucuresti si a coordonat un curs de Desenul Formelor pentru adulti in cadrul Societatii Antroposofice din Romania.  A fost formator al Colegiului Universitar de Institutori Waldorf din Romania predand istoria artei, estetica, scriere artistica, anatomie artistica, desen si pictura. In prezent sustine cursuri de pictura, modelaj in ceara, desen de forme si antropologie in cadrul Cursului de Formare pentru educatoare Waldorf din Bucuresti.

CIPRIANA SERBU a absolvit scoala Waldorf (clasele l – Xll), Colegiul Universitar de Institutori Waldorf din Bucuresti, specializarea arte plastice, si Seminarul de Formare pentru Educatoare Waldorf din Cluj. Muzica a studiat-o in cadrul scolii de muzica, sectia harpa, si ulterior la Facultatea de Muzica (specializarea Pedagogie Muzicala) si Master Arta Muzicala. Timp de sase ani a lucrat ca educatoare Waldorf iar in prezent coordoneaza activitatea centrului educational Waldorf Neaos, Brasov, unde sustine cursuri si ateliere.

LOCATIE:

Sediul Waldorf Neaos, str. M. Kogalniceanu nr. 16, Brasov.

TAXA de participare:

100 lei – include toate materialele folosite in cadrul atelierelor

INSCRIERI:

Completati formularul de inscriere accesand link-ul:

https://docs.google.com/forms/d/1QAg6cjz0dkdZ8xFcS5hGD5r-_c0R1JWkAQhqqkL2Skk/viewform

si achitati un avans nereturnabil de 50 lei (veti primi prin e-mail detaliile legate de plata avansului).

Locurile sunt limitate (20) si se vor ocupa in ordinea inscrierilor.

 

 

Va asteptam cu drag!

Reclame

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: