educaţie prin joc, artă, meşteşug şi natură

     Pentru sfârşitul lunii noiembrie lansăm o provocare celor dornici de cunoaştere şi autocunoaştere prin artă: o serie de trei ateliere în domeniile modelajului în lut, desenului de forme dinamice şi contemplării artei. Cele trei se susţin mutual dar pot fi abordate şi separat. Atelierele vor fi conduse de dna. Alina Ioana Şerbu, istoric şi critic de artă, profesor Wladorf specializat în predarea artelor plastice.

claymodelingkidskouch   MODELAJ
Prin modelare în lut, exersăm voinţa, dobandind o altfel de traire a spaţialităţii decât avem in situaţiile vieţii cotidiene. În acelaşi timp modelarea directa cu mâinile, fără ustensile auxiliare, ne stimulează intuiţia. Învăţăm să ascultăm lutul cu mâinile, să ne adaptăm lui, pentru a ni-l face, în cele din urmă, partener, nu supus, în plămădirea formelor tridimensionale.

Desenul Formelor   DESENUL FORMELOR DINAMICE
Un adevărat dans al punctului pe hârtie, desenul formelor descinde din străvechile împletituri de linii care apar în epoci şi la civilizaţii diferite, distanţate în timp şi spaţiu, de la culturile megalitice, până la spaţiul postbizantin, familiar nouă. Exersarea sa limpezeşte gândirea şi o ancorează în voinţă. Fluenţa mişcării care generează linia dă adevărata valoare acestei activităţi artistice, important mijloc educativ şi terapeutic.

Jan_Vermeer_-_The_Art_of_Painting   CONTEMPLAREA ARTEI
O invitaţie spre cunoaştere şi autocunoaştere, dacă înţelegem că opera de artă poate fi în acelaşi timp o poartă spre o lume şi o oglindă în care să ne descoperim pe noi. Atelierul ne propune adâncirea în observarea unor capodopere ale artei universale dar şi a propriilor noastre reacţii sufleteşti la întâlnirea cu ele. Schimbarea alternativă a punctului de vedere din care ne raportăm la opera de artă ne face mai supli şi flexibili în gândire. In planul simţirii, opera de artă abordată temeinic mijloceşte întâlnirea dintre eul privitorului şi cel al artistului stimulând dezvoltarea calităţilor noastre empatice.

PROGRAM:
Sambata 09.30 – 11.00 Contemplarea Artei
11.30 – 13.00 Desenul Formelor Diamice
Duminica 09.30 – 11.30 Modelaj in lut

TAXA: 30 lei / atelier. Pret special pentru participarea la toate cele trei ateliere: 75 lei

COORDONATOR: Alina Ioana Serbu

INSCRIERI pana joi 27 noiembrie la:
tel. – 0742218651
e-mail – waldorfneaos@gmail.com

ORGANIZANIZATOR: Waldorf Neaos – str. M. Kogalniceanu nr. 16, Brasov.

*Locurile sunt limitate si se vor ocupa in ordinea inscrierilor!

Reclame

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: