educaţie prin joc, artă, meşteşug şi natură

Atelierul de MUZICĂ

Poza site atelierul de muzicaMUZICA influenţează omul, în general! Acest fapt a fost subliniat de nenumăraţi muzicieni şi pedagogi (Zoltan Kodaly, Carl Orff, Heitar Villa-Lobos, Bela Bartok, …) şi demonstrat în ţări precum Elveţia şi Ungaria unde s-au introdus ore de muzică zilnic în peste 100 de şcoli, îmbunătăţindu-se în felul acesta rezultatele copiilor la toate materiile!

Muzica trezeşte entuziasmul şi uneşte oamenii. Prin muzică ne putem dezvolta o întreagă gamă de aptitudini sociale (lucrul în echipă, capacitatea de a-l asculta pe celălalt, de a ne exprima în public, …). Practicarea muzicii poate stimula creativitatea şi îmbunătăţi memoria.

O astfel de influenţă a muzicii asupra noastră poate exista doar în măsura în care devenim activi în domeniul muzical, simpla înţelegere nefiind suficientă.

În cadrul Atelierului de Muzică cântăm cu vocea, cu instrumente muzicale (liră, metalofon, tobă mică, clopoţei), cu obiecte casnice sau din natură (sticle cu orez sau apă, pietre, lemne… ), ascultăm muzică “pe viu”, cântată la flaut pentatonic, blockflöte, liră, metalofon, fluier, fluier cu piston, chitară şi voce. Dansăm şi facem mişcări şi gesturi corespunzătoare conţinutului fiecărui cântec. 

În cântece întâlnim animale, elemente din natură, anotimpuri. Nu lipsesc nici ghicitorile, numărătorile sau cântecele din folclorul copiilor.

Exerciţiile şi jocurile de improvizaţie, cele pentru stimularea ascultării active sau pentru exprimarea unor stări sufleteşti sunt câteva dintre metodele folosite în cadrul atelierului.

CUI SE ADRESEAZĂ?

       Copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 8 ani

COORDONATOR:

        Cipriana Şerbu

INFORMAŢII ŞI ÎNSCRIERI:

        e-mail – waldorfneaos@gmail.com;

        tel. – 0742218651

Reclame

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: