educaţie prin joc, artă, meşteşug şi natură

TEATRU de Masă

mashenka-and-the-bear-e1385060832780Realizat conform principiilor pedagogiei Waldorf, teatrul de masă este un instrument extrem de valoros, cu efecte foarte benefice asupra copilului. El STIMULEAZĂ CREATIVITATEA, oferind un impuls care pune în mişcare forţe sufleteşti ce creeaza bogate imagini interioare. Din acest motiv şi păpuşile şi decorul sunt foarte simple, doar sugerând elemente ale poveştilor. Fie că este spectator sau îşi asumă rolul de păpuşar, o lume întreagă poate lua naştere în sufletul unui copil pornind de la trei cuvinte, o păpuşă, doua lemne şi o pânză.

Teatrul de masă ACŢIONEAZĂ TERAPEUTIC, oferindu-i copilului prilejul de a exterioriza şi procesa emoţii greu de gestionat. Atunci când inventează o poveste, copilul se povesteste de fapt pe sine. Personajele sunt părţi din el, sunt reflecţia lumii înconjuratoare în propria persoana. În cazul poveştilor pe care copiii le ascultă, fiecare dintre ei rezonează cu acele aspecte ale poveştii care corespund cu anumite nevoi personale (în funcţie de temperament, de experienţele de viaţă şi de individualitatea fiecăruia).

Teatrul de masă CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA LIMBAJULUI, aspect deosebit de important în primii şapte ani ai vieţii.

Teatrul de masă poate fi un BUN INSTRUMENT SOCIAL. Atunci cand dau viaţă unei poveşti, copiii sunt puşi în situaţia de a-i asculta pe ceilalţi, de a se exprima, de a se coordona unii cu ceilalţi, de a colabora. Încet, încet încep să se simtă şi să actioneze ca grup. De asemenea, poveştile ilustrate OFERĂ MODELE prin personificarea unor calităţi umane general valabile.

CUI SE ADRESEAZĂ?

Copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi10 ani

COORDONATOR:

Cipriana Şerbu

INFORMAŢII ŞI ÎNSCRIERI:

e-mail – waldorfneaos@gmail.com;

tel. – 0742218651

 

Reclame

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: